woensdag 26 november 2008

TOOLBOX: Foam

Ja, ook als je aan deze pitch hebt meegedaan ben je de eerste van de eerste van de eerste. Een pionier op het gebied van kunst en creativiteit... Ow, check me mompelen dan. Maar goed, to business. De opdracht van het Foam was:

In principe was het de workshop 'Laat je zelf zien", je maakt dus een portret van jezelf (in groepjes van 2 of 3 waarbij je collega je helpt met het maken van de foto). Idee is dat je van tevoren goed bedenkt hoe je jezelf wilt portreteren. Zo kan je een kenmerkende eigenschap van je zelf als uitgangspunt nemen, een hobby, een goede/slechte eigenschap. Dat je heel erg van muziek houdt, heel erg lief bent, typerend lang haar hebt etc. verder is het idee dat je een bijzondere foto maakt, waar je goed van tevoren over nadenkt, niet zomaar een snapshot. Voordat je de foto schiet, moet je precies weten HOE je hem gaat maken (close-up/medium/total shot, in of langs de camera kijken, horizontaal/verticaal, welke achtergrond etc).

De foto's zijn crazy nice. Welke vind jij het tofst en waarom? Laat me dat gewoon lekker weten. BAM:

3 opmerkingen:

Unknown zei

Super resultaten. Er zitten echt mooie beelden bij. Complimenten. Renske de Groot, Hoofd Educatie Foam_Fotografiemuseum Amsterdam.

Ilham zei

Welke ik t tofst vind? De lantaarnpaal foto natuurlijk! Waarom? Omdat thomas m heeft gemaakt ;)..

Heidi zei

Ja echt he :)

Maar Spiderman is ook vet :)

 
Free counter and web stats